OVER ONS

Uitgeverij GiST richt zich op auteurs van 50 jaar en ouder. Uitsluitend fictie en non-fictie. We zijn een kleine uitgeverij die zich beperkt tot maximaal vijf titels per jaar.

U kunt uw werk ter beoordeling insturen. Wees kritisch: is uw werk goed genoeg? Tip: lees uw werk hardop, zonder afleiding door personen of geluiden/muziek. Dan hoort u de cadans in uw zinnen, het ritme. Onbewust bepaalt dat voor een groot deel de leeservaring van uw doelgroep. Tegen vergoeding van €150,00 (exclusief 21% btw) geven we graag een leesverslag van 1 pagina over de eerste 50 pagina’s (maximaal 15.000 woorden, TimesNew Roman 12, interlinie 1,5) van uw manuscript. Aan de hand van verbetersuggesties in uw tekst wordt dit verslag daarenboven met voorbeelden toegelicht.

Uitgeverij GiST is gevestigd in Delft. De uitgeverij bestaat sinds juli 2020 en is opgericht door Eus Wijnhoven, (educatief) uitgever sinds 1995.

Lees hier het interview met Eus Wijnhoven op hebban n.a.v. de oprichting van uitgeverij GiST in 2020.

Na jarenlang marketingfuncties te hebben vervuld, besloot Eus Wijnhoven (1961) de overstap naar de educatieve uitgeefwereld te maken. Vanaf 1995 is hij uitgever van natuurwetenschappelijke vakken – VO. Ook schrijft hij verhalen en beveelt wekelijks een boek aan middels een bespreking. Daarnaast interviewde hij auteurs als Adam Johnson (VS), Jonas Jonasson (Zweden), Marek Šindelka (Tsjechië), David Vann (VS) en Takis Würger (Duitsland).
Uit eigen ervaring weet hij dat het bijna onmogelijk is om op latere leeftijd te debuteren. In plaats van daarover te klagen, startte hij zelf een literaire uitgeverij, gericht op auteurs van 50 jaar en ouder.

Overhandiging van het eerste exemplaar door Theo Uphus aan Hans Kraay jr. die het voorwoord schreef van Over Voetbal Gesproken.

Soms duurt het even voordat mensen hun stem hebben gevonden, voordat ze beseffen dat zij een verhaal te vertellen hebben waarmee ze andermans leven kunnen verrijken. Uitgeverij GiST biedt juist aan hen een platform om te debuteren. Kwaliteit door auteurs met een schat aan levenservaring. Daarbij richten we ons op literaire fictie en non-fictie. Uitgeverij GiST werkt samen met professionele redacteuren en vormgevers.

Interview over Uitgeverij GiST bij Donner op 31 oktober 2020 te Rotterdam.