Dwangarbeid in Duitsland
TED H.P. DE WOLF

WO-II, de Arbeitseinsatz. Velen hadden het zwaar, enkelen troffen het beter. Hij dineerde in restaurants. Een waargebeurd verhaal.
In mei 1943 vertrekt Koos de Wolf naar Duitsland. Hij is opgeroepen voor de Arbeitseinsatz en heeft daaraan gehoor gegeven om zijn familie niet in gevaar te brengen. Hij wordt tewerkgesteld bij Daimler-Benz in Sindelfingen. Koos deelt zijn barak onder andere met de flamboyante Rotterdammer Dick Binnendijk, de latere impresario van Toon Hermans.

Lees hier een recensie door Boekenbijlage

“De Wolf heeft een uitstekende pen; het markante verhaal van zijn vader is vakkundig en met vaart verteld, met sprekende details, treffende karaktertekeningen en levendige scènes.”
Wilbert Surewaard, redacteur van o.a. Nescio (Frerichs), Dante (Barbero) en Dwangarbeid in Duitsland

Het werk is zwaar en binnen drie weken weet hij eronderuit te komen. Hij vindt onderdak in het nabijgelegen Böblingen. Alles lijkt hem voor de wind te gaan, totdat ook Koos wordt geconfronteerd met de verschrikkingen die met de oorlog gepaard gaan.

Lees hier een recensie door De Leesclub van Alles.

“De vader moet een beeldend verteller zijn geweest, de zoon is een beeldend schrijver.”
Trude Gerritsma, boekhandel De Omslag, Delft

“Werkelijk een fantastisch boek. Het werpt een heel nieuw en origineel licht op de immer enkel dramatisch voorgestelde gebeurtenis van de dwangarbeid.”
Teun Beins, *****(vijf sterren)

“Een verhaal dat onder je huid gaat zitten.”
Jan Stoel, voor Bazarow Magazine *****(vijf sterren)

Paperback met flappen

November 2021

336 pagina’s

ISBN 9789083096131

€ 24,99

e-book

ISBN 9789083096148

November 2021

€ 12,99