De Tovenaarsdochter

MAROESJA LACUNES – AUTOBIOGRAFIE

Het artiestenleven lijkt over rozen te gaan maar wat gebeurt er achter de schermen? Maroesja Lacunes komt uit een gezin waarin iedereen de eerste viool wilde spelen. Dit boek openbaart waar dat toe leidde.

“Prachtig verteld verhaal over een artiestengezin, een glansrol en een geheim..”
Pauline Slot

‘Dan doe ik dit… en alles staat stil!’ Als tovenaarsdochter Tika in de televisieserie Tita Tovenaar loste Maroesja Lacunes problemen op door de tijd stil te zetten. Pas nu, bijna vijftig jaar later, zet zij de tijd echt stil. Na een leven als actrice kijkt ze terug op waar zij vandaan komt: een artiestengezin vol buitenbeentjes die om voorrang streden. Het lawaaiigste lid was vader Toby Rix, die ooit internationaal furore maakte met zijn toeterix. Inmiddels is Maroesja, oudste dochter, als enige van het gezin nog over. Wat ziet zij nu alles stilstaat? Wat blijft over als het spel van liefhebben en verlaten is uitgespeeld? De Tovenaarsdochter is een familieverhaal over de prijs van talent, de zeggingskracht van geheimen en van onherstelbaar doorgesneden banden.
Verwacht 31 mei 2022

“Een bijzonder werk waarin niemand wordt gespaard, maar ook niemand afbreuk wordt gedaan, ondanks een grote mate van eerlijkheid. Indrukwekkend!”
Bas Nieuwenhuijsen, Beeld en Geluid

“Over roem en verlies, overleven en doorgaan… Om even stil van te worden.”
Jan Boerstoel

Paperback

Mei 2022

296 pagina’s

ISBN 9789083096155

€ 24,99